“1 Dag prof” erg geslaagd

Vrijdag 28 april, de dag na Koningsdag, waarin Koning Willem Alexander 50 kaarsjes mocht uitblazen. Maar de vrijdag was de dag dat Voetbal Invest voor het eerst het evenement “1 Dag profvoetballer bij Voetbal Invest” organiseerde! Voor de 30 voetballers in spé weer een bijzondere dag in de meivakantie.

Nadat de organisatie al bezig was geweest met de voorbereidingen kwamen om 8:45 u de eerste kinderen aan. Onder toezicht van coach Jeroen tekenden zij allemaal hun profcontract bij Voetbal Invest voor 1 dag. Nadat Jeroen het openingswoord voor zijn rekening nam werden de 30 kids opgesplitst in 3 groepen. Trainer Bowie nam de jongste kids onder zijn hoede, Jarno de E-junioren en Bram de D en C-jeugd. Hier werden diversen techniek oefeningen gedaan.
Daarna werd er enorm gelachen bij Jarno en Bram bij de afwerkvorm, waar ze soms vergaten dat ze direct na het schot moesten keepen :). Bowie liet zien wat SmartGoals zijn aan de spelers en trainer Jeroen en Rik zorgden ervoor dat de kwalificaties van de penaltys en shoot-outs eerlijk gingen.

Daarna kon iedereen binnen op gaan warmen. Waar de fysio’s Alex, Juul en Niels al de voorbereidingen hadden getroffen voor de medische keuring. Per groep werden de spelers onder handen genomen. Zo werden er verschillende testjes gedaan, maar ook werden de spieren los gemaakt, wat voor de meeste kids de 1e keer was dat ze gemasseerd werden. Ondertussen werd er een potje gekaart, een spelletje gespeeld en werd er een lunch genuttigd door de spelers. Daarna was het de beurt voor de persconferentie. Niek Versteegen en Freek Thoone, die ’s avonds voor 10.000 man zouden gaan voetballen uit bij De Graafschap hadden de tijd genomen om de nieuwsgierige vragen van de kinderen te beantwoorden. Door moeilijke vragen moesten ze wel het achterste van hun tong laten zien. Zo vertelde Freek bijvoorbeeld dat hij het ontzettend moeilijk had en het frustrerend vond dat een mannetje van 17 jaar beter was dan hem, hij had het over Mathijs de Ligt. Niek vertelde dat hij onder andere tegen Bazoer en Riedewald op het veld had gestaan. Namen die de deelnemers natuurlijk allemaal kenden en in het Nederlands elftal hebben gespeeld.

Nadat de handtekeningen waren verzameld van de profs werd er naar het kleedlokaal toegelopen om de voetbalschoenen weer aan te trekken. Trainingsessie 2 met veel partijspellen en kwalificaties voor de dribbelrace en de “back of the net challange”. Nadat er zeer fanatiek was gevoetbald was het rond 14:45 / 15:00 u tijd voor de finales. Maar eerst werd natuurlijk de vraag gesteld of de spelers het leuk hadden gevonden. “Natuurlijk!” was het antwoord, waarbij de één aangaf de partijtjes wel heel leuk te vinden, de andere de kwalificaties en weer iemand anders de metingen bij de fysio of de persconferentie. Onder toezicht van vele ouders en alle spelers waren veel finales zeer spannend, desondanks bleef het niveau ontzettend hoog.

Daarna verzamelde iedereen zich nog in de middencirkel waar iedereen een rugzakje kreeg, hun medisch dossier en hun contract. De winnaars van de finale kregen nog een voetbalzakje mee naar huis.

Winnaars finale:
Dribbelrace: Joep Drabbels, Teun Verberk en Gijs van Eldik.
“Back of the Net”: Joep Drabbels, Ryan Brouwer en Timo Corstjens
Penaltys: Boaz Delisse, Teun Verberk en Lucas Wientjens.

Nogmaals gefeliciteerd!

Voldaan en met een glimlach op het gezicht ging iedereen huiswaarts. Al konden sommigen het niet laten om nog een balletje te trappen. Zo mag de eerste editie van “1 Dag profvoetballer bij Voetbal Invest” geslaagd worden genoemd.
Voetbal Invest wilt iedereen danken voor zijn hulp, met een speciale dank aan fysiopraktijk Jans-Beken, alle trainers, Niek Versteegen en Freek Thoone. Maar natuurlijk ook Sv Venray die de kantine beschikbaar heeft gesteld. Maar de grootste dank is natuurlijk voor de spelers! Hopelijk tot volgend jaar!

Op onze social media Facebook en Instagram zijn meer foto’s te vinden van deze topdag.